Islam

Imam utvist fra Italia

10:01:08: Utvisningssak mot imam i Torino: Den 44 år gamle imamen Mohamed Kohaila, med base i Torino, ble i går morges forkynt et utvisningsvedtak. Imamen beskyldes for å ha holdt ekstremistiske prekener i en moské, som også er blitt TV-overført. Imamen utvises med henvisning til den offentlige orden og sikkerhet.

HRS sin Italia-korrespondent bringer følgende oversettelse fra en artikkel som sto på trykk i Corriere della Sera i går:

Av hensyn til den offentlige orden og sikkerhet:
Utvisningssak mot imam i Torino
Beskyldt for fundamentalistiske prekener i en moské under TV-programmet «Annozero»

TORINO – I dag morges ble den 44 år gamle imam Mohamed Kohaila i Torino forkynt et utvisningsvedtak av hensyn til den offentlige orden og sikkerhet. Sist vår ble han under TV-programmet Annozero beskyldt for å holde fundamentalistiske prekener i en moské i Via Cottolengo, i nærheten av Porta Palazzo. Prosedyrene pågår for stadfestelse av vedtaket, som ble fattet etter rettslige undersøkelser foretatt av Torinos hemmelige politi. Imam Kohaila var blitt filmet med skjult kamera, og videoen gav opphav til diskusjoner og iverksettelse av en etterforskning gjennomført av påtalemyndigheten i Torino.

UTVIST – Talen imamen holdt ved den anledningen er et av elementene i saksmappen det hemmelige politiet har utarbeidet i løpet av månedene undersøkelsene har pågått. Videoen som ble sendt den 29. mars under programmet ledet av Michele Santoro, viste fundamentalister beskjeftiget med propaganda i moskeen, samt imamens oppfordring om ikke å integrere seg med kristne og jøder, betraktet som vantro. I moskeen var det dessuten utstilt kopier av en publikasjon med et nært forhold til Al Qaeda.

Corriere della Sera, 9. januar 2008