Politikk

En av Norges mektigste synsere

I romjula har Dagbladet kåret hvem som har mest makt i Norge innen blant annet politikk, media og i rollen som synsere. Kåringen er foretatt av et eksternt panel. Informasjonsleder i HRS, Hege Storhaug, er pekt ut blant de ti mektigste synserne.

Dagbladets panel bestod av Sigurd Grytten, Anne Kari Lande Hasle og Gunn Ovesen. Grytten leder samfunnsavdelingen i PR-byrået Burson-Marsteller, og er tidligere stortingsrepresentant for Ap og leder av Europabevegelsen. Lande Hasle er departementsråd i Helse- og omsorgsdepartementet, mens Ovesen er direktør i Innovasjon Norge.Innen politikk ble Jens Stoltenberg kåret til landets mektigste, med Åslaug Haga på andreplass, og Kristin Halvorsen på tredjeplass. På tidendeplass figurerer Oslopolitikeren Jan Bøhler. VGs Eirik Mosveen fikk førsteplassen i kategorien ”mediemakt”. I kategorien ”synsere”, fikk NRKS kommentator Magnus Takvam førsteplassen, mens Trygve Hegnar og Thorbjørn Jagland fikk henholdsvis andre- og tredjeplass. På niendeplass figurerer Carl I. Hagen og på tiendeplass HRS sin informasjonsleder Hege Storhaug.

Panelet sier dette om hvorfor Storhaug er pekt ut som en mektig synser: ”Er i nesten enhver debatt der hijab, tvangsekteskap og æresdrap er tema. Ikke like sentral som i fjor, men vil være fremst i kampen mot islamisme.”

Artikkelen er tilgjengelig hos Dagbladet (hvis problemer, trykk oppdater).