Islam

Demonstrasjoner mot Wilders

I byen Utrecht demonstrerte i går Internasjonale sosialister mot politikeren Geert Wilders i Frihetspartiet, som de karakteriserer som ”en ekstremist som kan forårsake alvorlig skade for deg og samfunnet”. Wilders arbeider med en islamkritisk film.

HRS har tidligere meldt at den nederlandske politikeren Gert Wilders arbeider med en kritisk film om koranen. Filmen skal legges ut på nettet og eventuelt også sendes på fjernsyn. Dette har satt sinnene i kok i Internasjonale sosialister (IS). I tillegg til å demonstrere i gatene, planlegger IS å distribuere en anti-Wilders plakat, melder Expatica.com:

The posters depict a cigarette pack with a photo of Wilders and the text: «Extremist – can cause serious harm to you and society.»

Også i Amsterdam har folk vist offentlig misnøye mot Wilders, noe som førte til arrestasjoner:

Last weekend demonstrators in Amsterdam distributing this same poster were arrested. The public prosecution department announced on Monday that these protesters would not be prosecuted.

Den korankritiske filmen skal ifølge Wilders være klar for visning i slutten av januar.