Kvinner og likestilling

Afghanske jenter får fem millioner av dansk pensjonist

En dansk pensjonist (91) har sett seg lei av at afghanske jenter i så liten grad for tilgang til utdanning. Hun gir dem derfor fem millioner danske kroner, som skal bidra til deres utdannelse og likestilling i Afghanistan. Danmark har hun gitt opp.

Det er nå seks år siden Talibanstyret ble veltet i Afghanistan, og selv om mulighetene for jenter til å ta utdannelse er blitt bedre, er det fortsatt en lang vei å gå. En 91-årig dansk pensjonist har besluttet seg for å gjøre noe med dette, skriver Berlingske Tidende.

Kvinnen donerer i dag fem millioner kroner til DAARTT (Danish Assistance to Afghanistan Reconstruction and Technical Training), som vil bruke donasjonen til å bygge et jenteinternat og to videregående skoler i den nordøstlige delen av Afghanistan.

_Jeg har haft idéen i flere år, og nu fik jeg pengene. Jeg ønsker at give pengene til videregående pigeskoler og kollegier, for så kan de, der er kvikke og initiativrige, komme videre. Herhjemme går ligestillingen jo så dårligt, at det er håbløst at hjælpe, men i Afghanistan vil de gerne hjælpes, og det er der jo ikke så mange steder, at de vil, sier den 91-årige kvinne, som ønsker å være anonym.