Religiøse og politiske symboler

Ingen burka i danske passkontroll

28.11.06. Burkaen må av i passkontroll, også niqab (heldekkende slør), i Danmark. Kvinner som bærer burka eller niqab må forberede seg på at de må fjerne disse plaggene når de krysser danske grenser.

Danmarks justisminister, Lene Espersen, krever at muslimske kvinner i fremtiden må belage seg på at grensevaktene skal å få se hele ansiktet, ikke bare området rundt øynene. Det er rikspolitisjefen som ber grensekontrollen skjerpe rutinene i alle kommuner som utfører grensekontroll, også Københavns flyplass Kastrup, melder Aftenposten.no. Norge har innført nye og strenge sikkerhetsregler på flyplassene, men mens sjampoen blir tatt fra passasjerene kan man like fullt gå gjennom passkontrollen tildekket da Norge ikke har noen under-burka-sjekk. Det er foreløpig ingen planer om å innføre slik kontroll: «Vi har ikke diskutert nye sikkerhetstiltak i forhold til burka i Norge,» sier Bjørg Ulset, underdirektør i Luftfartstilsynets Security-seksjon.