Religiøse og politiske symboler

Ikke et slør av velvilje

13.10.06. En kvinnelig støttelærer i England er suspendert fra jobben fordi hun nekter å ta av seg det heldekkende sløret.

Aishah Azmi (24) underviser barn i språk. Barna som undervises er i alderen 7 til 11 år, og flere av dem har ikke engelsk som førstespråk og klager derfor på at de ikke forstår undervisningen fra skoleassistenten som bærer heldekkende slør. Headfield Church of England Junior School, der den slørbærende kvinnen jobber, sier at Azmi kan bruke sløret utenfor klasserommene. Dette nekter hun å godta, melder Aftenposten.no.

Parlamentsmedlem Shahid Malik fra det aktuelle distriktet er enig i suspensjonen: «På skolene må hovedprioriteten være utdanningen av våre barn. Jeg støtter fullt ut skolemyndighetenes avgjørelse om å kreve at assisten tar av seg sløret når hun underviser elever på en barneskole.» Videre sier han at det er ingen religiøs forpliktelse for muslimske kvinner å dekke seg til foran barn på en skole. Nå er hun suspendert i påvente av en avgjørelse fra en arbeidsdomstol.