Religiøse og politiske symboler

Ettersøkt mann stakk av i søsterens niqab

20.12.06. Storbritannias mest ettersøkte stakk av fra landet med søsterens pass - og ikledd hennes niqab.

Somalieren Mustaf Jama (26) er hovedmistenkt for drapet på politikonstabel Sharon Beshenivsky i West Yorkshire i november i fjor. Nå mener etterforskerne at 26-åringen unnslapp Storbritannia ved å bruke søsterens pass og ansiktsslør i grensekontrollen på Heathrow flyplass. Jama var Storbritannias mest ettersøkte mann og britiske flyplasser var i alarmberedskap etter terroraksjonen 7. juli i fjor, da 26-åringen klarte å fly ut fra London ikledd en niqab. Niqab skjuler det meste av ansiktet og har vært brukt som forkledning av selvmordsbombere og terrorister i Irak og Afghanistan, melder Dagbladet.no.

Flere land vurderer forbud mot heldekkende slør i det offentlige rom.