Ytringsfrihet

Bærer ikke nag

Den sudanske teddybjørn-skandalen ser ut til å ha funnet sin løsning. Læreren Gillian Gibbons ble benådet for å ha gitt en teddybjørn navnet Muhammed, og slipper fengsel og de tilmålte 40 piskeslag som ventet henne. Nå er hun tilbake i sitt hjemland Storbritannia. Hun bærer ikke nag mot Sudan eller landets befolkning og beklager at hun fornærmet mange av landets muslimer.

– Jeg er bare en vanlig middelaldrende lærer. Jeg
reiste dit for å oppleve et eventyr, men det hele ble litt mer eventyrlig enn
jeg hadde sett for meg, sa hun etter å ha landet trygt i London.

Gibbons (54) ble kastet i fengsel i Sudan for å ha
gitt en teddybjørn navnet Muhammed. Tirsdag kom den britiske læreren hjem til
England etter alt styret som fulgte arrestasjonen 25. november.

– Det plager meg å tenke på at jeg kan ha
fornærmet folk, la Gibbons til.

Dette melder Vårt Land.