Forskjellsbehandling og diskriminering

Overfalt fordi han er homo

16-årige Claus ble nylig overfalt av en gruppe innvandrere fordi han er homo. Danskenes statistikk for slike overfall er mangelfull, men flere frykter at intoleransen er økende.

16-årige Claus bekreftet at han var homo på direkte spørsmål, noe som resulterte i at han ble slått ned. Statistikken for denne type overfall er mangelfull, derfor er det ingen som vet hvor mange som faktisk utsettes for overgrep relatert til sin legning.Sarah Baagøe Petersen, leder for Lambda, foreningen for homofile og lesbiske på Fyn, sier at foreningen ved siste årlige fest, Nattens dronning, for første gang opplevde at mange følte seg ubehagelig til mote og diskriminert.En undersøkelse som Landsforeningen for Homofile og Lesbiske (LBL) har laget i Århus, viser at det er stor risiko for å bli overfalt eller sjikanert hvis man er homofil, skriver Fyens.dk