Vold og overgrep

Nye gruppeangrep på unge jenter

Både i Sverige og Danmark har det vært nye gruppeangrep på unge jenter. I Sverige ble to unge jenter gruppevoldtatt av 14 gutter, mens i Danmark ble en 14-årig jente forsøkt voldtatt av ti gutter.

I Sverige skal 14 gutter ha deltatt i en gruppevoldtekt av to jenter på 15 og 16 år. Syv av guttene er under 15 år, melder TV4 Nyheterna.

Jentene skal ha truffet guttene på en bussholdeplass i Malmø, og fulgt med dem til et nærliggende kjøpesenter. Jentene kjente to av guttene fra før. Men på kjøpesenteret ble begge jentene voldtatt. Tre av guttene tiltales for selve gruppevoldtekten, mens de øvrige forhøres for medvirkning til voldtekt.

I Danmark ble en 14-årig jente angrepet og forulempet av ti gutter med innvandrerbakgrunn ved en skole i Kvanløse, melder Ekstrabladet.dk. Guttene befølte jenta samtidig som de forsøkte å rive av henne klærne. Jenta klarte imidlertid å komme seg vekk. Hun fortalte om overgrepet til en lærer, som straks kontaktet politiet.

Begge sakene er under etterforskning.