Islam

Hva sier Islamsk Råd om Hagen?

I boken "Ærlig talt" karakteriserer Carl I. Hagen islamstifter Muhammed som krigsherre, voldtektsmann og kvinnemishandler. Islamsk Råd skal i helgen hatt møter for å enes om hvordan rådet skal forholde seg til Hagens uttalelser. P4 ønsket debatt om dette i går i Sytten Tretti, men fikk ingen talspersoner med muslimsk bakgrunn til å stille.

Det er i kapittelet om karikaturstriden Hagen langer ut mot Muhammed.

«Ytringsfriheten var underordnet respekten for krigsherren, voldtektsmannen og kvinnemishandleren Muhammed som myrdet og aksepterte voldtekt som erobringsteknikk,» skriver Hagen.

P4 arbeidet på spreng store deler av dagen i går for å få sentrale muslimske talspersoner i debatt med Hagen, fortrinnsvis Islamsk Råd Norge (IRN), slik vi har forstått det. Dette fordi IRN skal ha samlet seg sithelgen for å enes om hvordan uttalelsene skal møtes. Men P4 fikk kun napp hos en talsperson utenfor rådet, men vedkommende trakk seg få minutter før Sytten Tretti skulle på lufta. Debatten ble likevel ikke avlyst: Vebjørn Selbekk stilte i studio sammen med Hagen, og Hege Storhaug kommenterte situasjonen på telefonlinje.

Innslaget på P4 kan høres her