Religiøse og politiske symboler

Hijabdebatten

HRS Web-TV: Det var stinn brakke og høy temperatur i salen da Hege Storhaug møtte Sara Azmeh Rasmussen, Amal Wahab og Bjørgulv Braanen til debatt om det islamske sløret. Er hijaben en religionspolitisk fane eller en religiøs privatsak? Eget valg eller patriarkalsk tvang?

Det var i regi av Klassakampens såkalte Halvsju-debatt, på utesetdet Mono i Oslo, torsdag i forrige uke, at hijabdebatten fant sted. Slik lød Klassekampens annonse for evenementet:

Hijab – eget valg eller patriarkalsk tvang?

Hege Storhaug tar i boka ”Tilslørt. Avslørt” til orde for at hodeplagget hijab må forbys i norsk skole, og hun mener det er på tide med et oppgjør med norsk naivisme om islam. Kritikere har uttalt at et forbud både er diskriminerende og vil virke mot sin hensikt.

Er et forbud mot hijab religionsdiskriminering?

Eller fører venstresidas og feministenes såkalte tolerante holdning til andre kulturtradisjoner til kvinneundertrykking?

Tid: Torsdag 15. november, kl. 18:30

Sted: Mono: Pløensgate 4, Youngstorget

I panelet: Hege Storhaug (forfatter og informasjonsleder i Human Rights Service), Sara Azmeh Rasmussen (Liberalt laboratorium), Bjørgulv Braanen (redaktør i Klassekampen), Amal Wahab (redaktør i Klassekampen). Ordstyrer: Christiane Jordheim Larsen.

HRS bringer deg levende bilder fra debatten. Talerne introduseres her i rekkefølgen (1) Wahab, (2) Rasmussen, (3) Braanen og (4) Storhaug:

HRS Web-TV