Islam

Frifunnet for muslimhets

Britiske Channel 4 ble i vinter klaget inn for pressens overvåkningsorgan i England fordi de hadde gjort opptak med skjult kamera i en moské som avdekket at imamer i Storbritannia støtter dødsstraff for homofile. Nå er de frifunnet for muslimhets.

Channel 4 ble klaget inn til Ofcom (Englands svar på Pressens Faglige Utvalg) etter en dokumentar som viser at Green Line Mosque (Masjid) er et fristed for ekstreme ytringer. Programmet var ett i serien av Channel 4 sine ”Special Dispatches” og ble laget ved at en journalist infiltrerte moskéen over en periode på flere måneder. Journalisten gjorde opptak av bønn og undervisning i moskéen, samt fra fortrolige samtaler og lukkede møter med fremstående muslimske ledere i England.

Blant annet viser et opptak gjort med skjult kamera svært homofobe uttalelser fra imamen.

Om jeg kaller homofile perverse, skitne hunder som fortjener å bli drept, så er det min rett i ytringsfrihetens navn, sier han blant annet.

Det var det lokale politiet som innklaget Channel 4 til Ofcom, da de mente det viste et lite representativt bilde av det muslimske samfunnet i Birmingham. Senere ble anklagene fulgt opp med å hevde at Channel 4 hadde klippet sammen uttalelser fra imamen og tatt uttalelser ut av sin sammenheng.

Ofcom har gjennomgått råmaterialet til programmet «Undercover Mosque», og konkluderer med at dokumentaren har klar allmenn interesse, og at Channel 4 har redigert programmet på en ansvarsfull måte.

– Programmet opprettholder britiske fjernsynsstasjoners sterke tradisjon i undersøkende journalistikk, slår rapporten fast, skriver Gaysir.no