Vold og overgrep

Fortsatt ingen spor etter Belur

Politiet leter fortsatt etter den savnede firebarnsmoren Belur Sardar (29), men de er uten sikre spor. Belurs ektemann (42) er fengslet og siktet for å ha drept henne, men han nekter å forklare seg.

Ingen livstegn fra Belur Sardar (29) siden midten av februar

Firebarnsmoren Belur Sardar (29), med iransk opprinnelse, har vært savnet fra sitt hjem Mjøndalen utenfor Drammen siden 30. april. Men først en uke etter forsvinningen ble hun meldt savnet. De siste sikre spor etter Sardar skal imidlertid være tilbake til midten av februar.

En rekke avhør av hennes venner og familie gjør at politiet er nærmest sikre på at firebarnsmoren ikke forlot barna frivillig. Politiet har jobbet ut ifra at noe kriminelt kan ha skjedd, og i oktober ble Belurs ektemann (42) siktet og pågrepet for å ha drept kona. Politiet hevdet at ektemannen kort tid etter at han meldte kona savnet, skal ha tatt kontakt med familie og venner i Nord-Irak og bedt om hjelp til å finne seg en ny kone. Men ektemannen har hele tiden nektet å forklare seg, og politiet har nå satt i gang nye søk etter Belur.

Ifølge Aftenposten.no mener politiet det er sannsynlig at liket av Belur er dumpet i Drammenselva, som renner rett forbi familiens bolig. Her har politiet også lett tidligere, men da var vannstanden betraktelig høyere. Samtidig innrømmer politiet at de leter på måfå. De har ikke indikasjoner på at det er mer sannsynlig at liket ligger ved Nye Mjøndalsbrua enn andre steder i elven.

Den drapssiktede ektemannen har sittet i varetekt i fire uker, og på dagens fengslingsmøte vil politi be om at han fortsatt holdes fengslet. Han har ikke forklart seg siden han ble pågrepet, og da erkjente han ikke noe straffbart.

– Jeg kan ikke gå inn på hva han forklarte da, men han erkjente ikke noe straffbart. At han nå ikke ønsker å forklare seg, er et valg han fritt kan ta, men vi ønsker jo selvsagt at han forklarer seg og samarbeider, sier lensmann Øyvind Aas.

På spørsmål om hvorfor han ikke vil forklare seg, sier Aas at det er et relevant spørsmål, men viser til at det mest riktige er at ektemannens forsvarer, advokat Heidi Birkeland, besvarer dette. Hun har ifølge Aftenposten ikke vært tilgjenglig for kommentar.