Religiøse og politiske symboler

En av tre støtter niqabforbud

En av tre vil ha forbud mot bruk av niqab i undervisningssammenheng, viser ny undersøkelse.

Undersøkelsen er utført av Sentio for studentavisen Universitas og Norsk Studentunion (NSU). Ifølge NTB avdekker undersøkelsen at 36 prosent av Norges befolkning ønsker forbud mot niqab i en undervisningssituasjon. 35 prosent oppgir at de misliker niqab, men sier det bør være den enkeltes valg å kle seg som de vil. 28 prosent at niqab må være tillatt i undervisnings- og eksamenssituasjoner i høyere utdanning.

Studieleder Lars Gule ved Høgskolen i Oslo (HiO) er overrasket. Han mener at bruken av niqab i undervisningssituasjoner er en faglig og profesjonell umulighet, og helt uakseptabelt. I undervisningssammenheng vil forbud være det eneste fornuftige og praktiske, mener Gule.

Både HiO og Universitetet i Oslo (UiO) har vurdert bruk av niqab i undervisningssituasjoner, men ingen av institusjonene har innført forbud. UiO avventer situasjonenen, da de per i dag anser dette for å være et minimalt problem.

Les saken i Aftenposten.no