Islam

Den muslimske bilen på vei

Malaysia, Iran og Tyrkia planlegger å bygge en muslimbil. Den skal utstyres med kompass for å vise retningen til Mekka og et eget rom til koranen og bønneutstyr. Stigebøyle for kvinner blir vel neppe viet plass i denne nyskapningen.

Malaysias bilprodusent Proton skal produsere bilen. Protons administrerende direktør Syed Zainal Abidin sa under et besøk i Teheran at målsettingen er å produsere en bil tilpasset eksport.

We will identify a car that we can develop to be produced in Malaysia, Iran or Turkey. The car will have all the Islamic features and should be meant for export purposes, sa Abidin ifølge Turkish Press.

Abidin fortalte videre at bilen skal bygges etter initiativ fra Iran. De ønsker å kalle bilen “an Islamic car”, sa han, uten å gi noen nærmere detaljer. Det eneste som fremkommer er at bilen skal ha kompass som viser retningen til Mekka og eget rom for koranen og bønneutstyr.

Så kan vi antakelig være sikker på at bilen ikke vil ha noen stigebøyle for kvinner, hvis den produseres i en eller annen større variant. Sminkespeilet forsvinner nok også. Gardiner derimot, det kan vi kanskje forvente? Da både på vinduer og mellom baksete og forseter? Og kanskje det blir et røslig bagasjerom…?