Vold og overgrep

Avviser voldtektsanklager som perverse

En 32-årig tyrker har sittet varetektfengslet i 13 måneder etter at hans kone har anklaget han for omfattende misbruk, voldtekt, seksuelt misbruk av deres tre sønner og bortføring av barna. Mannen hevder ekskonas anklager er fremsatt for at hun skal få opphold i Norge. Selv har mannen fått opphold i Norge via ekteskap med norsk kvinne, selv om han hadde kone i Tyrkia.

Ifølge tiltalen skal mannen ha slått og sparket sin ekskone, truet henne med pistol og voldtatt henne daglig eller ukentlig. Han skal i tillegg ha misbrukt barna, og bortført dem. Mannen selv hevder sin uskyld, og kaller beskyldningene for ”perverse”, melder iOslo.no.

Mannens forsvarer, Karen Forbrigd, sier at et viktig moment er at saken har vært etterforsket i Tyrkia, hvor også barna er blitt undersøkt, men det er ikke funnet noen skader, og saken ble henlagt.

Barnebortføringen er knyttet til en sommerferie i Tyrkia i fjor. Da skal kona ha forlatt ektemannen og barna, og mannen skal ha dratt tilbake til Norge. Barna lar han bli igjen hos sin mor, som bor i samme landsby som hans svigermor. Tilbake i Oslo får han beskjed om at også hans kone er her, men heller ikke hun har barn med seg.

Mannen blir kort tid senere anmeldt for det omfattende og grove misbruket, i tillegg til barnebortføringen. Barna blir hentet av Interpol tilbake til Norge. Han blir satt i varetekt, hvor han har sittet i 13 måneder.

Eksmannen er sikker på at ekskona gikk til politiet med sjokkanklagene for å få oppholdstillatelse i Norge.

I går forklarte mannen at han er svært så lovlydig. Men det kom også frem at han i 1999 kom til Norge på ferie – hvor han giftet seg med en norsk kvinne. Dette til tross for at han allerede var gift, såkalt religiøst gift, med kvinnen i Tyrkia. Hans tyrkiske kone hentet han til Norge etter at han skilte seg fra sin norske kone, et ekteskap som for øvrig varte i ”de perfekte fire år” – slik at mannen hadde rett på opphold i Norge på selvstendig grunnlag og rett til norsk statsborgerskap.