Æresdrap og æresrelatert vold

Avverget æresdrap?

16.11.06. En 45-årig mann av pakistansk opprinnelse er varetektsfengslet av Oslo tingrett, siktet for vold, planlagt tvangsekteskap og planlagt drap av sin egen datter (19). Også jentas mor er siktet i saken for de samme forholdene.

Saken startet da 19-åringen tilkalte politiet sist fredag etter angivelig å ha blitt slått av faren. Hun ble da fraktet til legeundersøkelse, der skadene ble dokumentert. Politiet mener foreldrene ville tvinge datteren til å inngå ekteskap med en pakistansk mann, bosatt og etablert i Norge, som også er en slektning av jenta. Da jenta nektet å gifte seg med slektningen, hevder politiet at foreldrene forberedte seg på å ta livet av henne. Faren er nå varetekstfengslet i Oslo tingrett. Der må han sitte i fullstendig isolasjon i to uker, da politiet fikk medhold i at det er fare for at han kan påvirke vitner.

Begge foreldrene nekter straffskyld for de alvorligste punktene i siktelsen.