Islam

Al-Qaida rekrutterer britiske tenåringer

2000 AKTIVE TERRORISTER I STORBRITANNIA: MI5-direktør Jonathan Evans fortalte i dag at britisk politi kjenner til i alle fall 2000 personer, bosatt i Storbritannia, som er aktive i en terrorcelle eller på andre måter er delaktige i planlegging av terrorhandlinger. De radikaliserer, indoktrinerer og lærer opp unge, sårbare mennesker til å utføre terrorhandlinger, utdypet han. MI5 har i år kommet i kontakt med flere ungdom helt ned i 15-års alder, involvert i planlegging av terrorvirksomhet.

(Dagbladet.no): – Akkurat nå driver terroristene et målrettet arbeid
med å rekruttere barn og ungdom i Storbritannia, sa Jonathan Evans,
direktør i den britiske sikkerhetstjenesten MI5 under en pressekonferanse i dag.

Ifølge CNN News
tegnet Evans et dystert situasjonsbilde, der terrororganisasjonens
medlemmer jobber aktivt med å nå og formidle sitt budskap til britisk
ungdom.

Les mer i Dagbladet.no.