Islam

USA-ambassadør er en nyttig idiot

Kraftsalven kommer fra den populære politikeren Naser Khader i Danmark. Utblåsningen skyldes at den amerikanske ambassadøren har invitert omstridte muslimer til middagsselskap. Å gjøre rabiate islamistiske krefter stuerene svekker vår kamp for demokratiet, sier Khader.

Det er andre året på rad at den amerikanske ambassadøren i Danmark, James P. Cain, inviterer muslimer til middag på ramadans siste dag, id-feiringen. Selskapet holdes ikke på ambassaden, men i ambassadørens egen bolig i Charlottenlund. Blant årets inviterte finnes også imamen Mohammed Albarazi, som var en av imamene som reiste rundt i Midtøsten og hisset opp stemningen mot Danmark under Muhammed-bråket.

Ved å invitere islamister svikter den amerikanske ambassadør flertallet av muslimers kamp mot islamisme, mener Naser Khader.

Jeg er målløs. Jeg vil betegne ham som en nyttig idiot, hvis jeg bare skal være lidt diplomatisk. Hele vores kamp for demokrati bliver svækket, når ambassadøren inviterer dem hjem og dermed gør dem stuerene,«sier Khader til Avisen.dk.

Den amerikanske ambassadøren har ikke gitt noen uttalelse, men ifølge ambassadens presseansvarlig Tom Leary var formålet med middagen å skape dialog med det religiøse mindretallet.

Vi har inviteret et bredt udsnit af det muslimske samfund i Danmark. Der bør være dialog om integration. Det giver ikke mening at udelukke folk, fordi nogen har skrevet noget dårligt om dem. Vi anser dem ikke for at være ekstremister, sier Leary.