Islam

Hvem er redd for Tariq Ramadan?

Paul Berman er en skribent med base ved New York University og redaksjonsrådsmedlem i tidsskriftet Dissent. Berman plasserer seg solid på den politiske venstresiden og blant annet forfattet den kritikerroste boken Terror og liberalisme (2003). Nylig publiserte Berman et omfattende essay og analyse av Tariq Ramadan, under tittelen Hvem er redd for Tariq Ramadan. Ramadan er av mange karakterisert som en av Europas ledende islamister. Ramadan har blant annet betydelig innflytelse både over unge europeiske muslimer og politiske organ.

Tariq Ramadan er en mester i å forføre både massene og sentrale europeiske politikere med sitt såkalte budskap om ”euroislam”, altså en islam som skal være praktiserbar innenfor rammen av de sekulære europeiske demokratiene. Men Ramadan er overhodet ingen sekulær person, skal vi tro en rekke internasjonale eksperter, blant dem Paul Berman.

Jan Arild Snoen har med Bermans tillatelse oversatt store deler av Bermans essay som nå presenteres i siste utgave av Minerva. Essayet Hvem er redd for Tariq Ramadan? anbefales på det varmeste.