Forskjellsbehandling og diskriminering

Den vanskelige rasismen

Rasisme er da noe hvite mennesker utsetter svarte mennesker for, ikke sant? _Dette er en av flere utbredte fordommer som det multikulturelle eksperimentet snart nok kommert til å avlive. Les om og se videoinnslag med Bettina Jevne (20) som uprovosert ble overfalt og banket opp av en gjeng innvandrerjenter på Karl Johan. Jentene kalte henne for "jævla hvite kjerring" og triumferte med håret som de rev av hodet hennes.

Røa-spiller Bettina Jevne (20) var ute for å feire at fotballaget hennes hadde vunnet cup-gullet, da hun ble overfalt
av en jentegjeng med innvandrerbakgrunn på Karl Johan, ved 03-tiden forrige søndag.

Det som skjedde var at noen jenter beskyldte meg for å se på dem. Det var
helt uprovosert. Så tok de tak i håret mitt og det var ekkelt med måten de
gjorde det på, fordi jeg fikk ikke med meg hvor mange det var. Kroppen min bare
knakk sammen fordi jeg fikk så mange opp på meg med en gang. Så ble jeg dratt
frem og tilbake i håret og klort i ansiktet.

Dette forteller Bettina Jevne til Dagbladet.

Voldsjentene triumferte med håret de hadde revet av hodet hennes. Hør hele
Bettinas historie. Se videointervju fra Dagbladet TV: