Vold og overgrep

Tiltalt for trippeldrapet av sine søstere

Påtalemyndigheten har tiltalt broren, Shahzad Khan (31), for drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Politiet mener han har slått i hjel sine tre søstere (27, 24 og 13 år) med øks og skutt med pistol.

Tiltalte Shahzad Khan

Trippeldrapet skjedde i familiens hus på Kalbakken i Oslo for ett år siden. Ifølge tiltalen ble den eldste søsteren, Sobia Khan (27), angrepet med øks og slått flere ganger i hodet, armene og kneet, slik at hun døde etter kort tid. Saadia Shaheen (24) ble drept både med økseslag og skutt flere ganger med pistol, der ett av skuddene traff henne i hodet. Lillesøsteren Nafisa Shaheen Khan (13) ble drept med øks, hvor hun døde av hodeskadene. Tiltalen tar også forbehold om forvaring.Politiet kjenner fortsatt ikke motivet for de groteske drapene, og har derved droppet tiltale om overlagt drap. Statsadvokat Kristian Nicolaisen bekrefter overfor VG at det er tatt ut tiltale mot Khan, men ønsker foreløpig ikke å kommentere detaljene i saken. Den er oversendt Oslo tingrett for berammelse, og det antas at rettssaken vil komme opp en gang i løpet av høsten.