Islam

Savner en sterkere muslimsk bevegelse

For tiden er det Lars Vilks' tegninger av Muhammed som hund som opphisser muslimer. Muslimene protesterer og krever unnskyldning; og i realiteten krever de et forbud mot slike tegninger. Hvor er alle de muslimer som kunne si: Vi er uenige med deg, men vi vil kjempe for din rett til å ytre deg?

Det er den danske filosof Kai Sørlander som hevder dette i en kronikk, gjengitt i sin helhet på Document.no.

”Muslimene protesterer og krever unnskyldning; og i realiteten krever de et forbud mot slike tegninger. De mener at demokratiet bør vise dem det hensynet å forby alle former for krenkende tegninger av Muhammed,” skriver Sørlander.

”Men skal demokratiet bøye seg for dette ønsket? Hva skal vi svare på muslimenes krav?”, spør Sørlander, som etterlyser ” … en sterkere muslimsk bevegelse som står frem og sier til Lars Vilks: ’Vi er uenige med deg, men vi vil kjempe for din rett til å ytre deg’ «.