Islam

Ny Muhammed-krise sprer seg

Muhammed karikert som en hund av svenske Lars Vilks, førte til eskalering av reaksjoner i den muslimske verden denne helgen.

I Karachi ble en dukke som forestilte Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt, brent under en demonstrasjon, og i Lahore satte demonstranter fyr på det svenske flagget.
Også Afghanistan setter seg nå på listen over land som fordømmer Muhammed-tegningene.
Noen muslimer i Sverige har gått sammen om å danne en krisegruppe som skal steppe inn som konfliktdemper hvis krisen utarter seg ytterligere.
Danske Naser Khader, leder av partiet Ny Alliance, tilbyr Sveriges integreringsminister Nyanko Sabuni, hjelp til å håndtere krisen, samtidig som han på det sterkeste ber danske islamistiske organisasjoner om å holde fingrene av fatet og ikke fyre oppunder problemene slik de gjorde under Danmarks Muhammed-krise i fjor. Khaders utspill kommer etter at det ble kjent at Det Islamiske Trossamfundet i Danmark skal bistå svenske muslimer med sine erfaringer fra fjorårets danske Muhammed-krise.

Tegneren Lars Vilks har mottatt en rekke drapstrusler etter publiseringen av Muhammed som såkalt rondellhund . Drapstruslene har kommet fra både kvinner og menn.