Innvandring

Innvandring i fokus i fransk valgkamp

14.03.07. Innvandring er i fokus ved den franske presidentvalgkampen.

Ifølge Dagsavisen.no. frykter mange franskmenn at deres egen kultur og deres egne tradisjoner skal bli borte, hvilket skaper bekymringer. «Innvandringspolitikk bør stå i første rekke på vår nasjonale, europeiske middelhavske og internasjonale agenda,» sa de konservatives presidentkandidat, innenriksminister Nicolas Sarkozy, da han nylig besøkte Sør-Frankrikes største by Marseilles, kjent for å være porten til Frankrike for lovlige så vel som ulovlige innvandrere fra den andre siden av Middelhavet.

Dagen før hadde Jean-Marie Le Pen besøkt den samme byen, og Sarkozy ble spurt om hva som er forskjellen mellom dem. Til dette svarte Sarkozy: «Jean-Marie Le Pen har gjort innvandring til en kjepphest. Jeg forsøker å gjøre innvandring til et tema for handling. Han er for null innvandring, jeg er for utvalgt innvandring.» Sarkozy mener det er farlig å legge lokk på debatten, og at det bare vil føre til at ekstremistene legger beslag på temaet.