Integrering og integreringspolitikk

Fiskerstrand kumulert inn

NRK beskyldte Høyre-politikeren Toril Fiskerstrand for å ha kommet med rasistiske uttalelser. Velgerne svarte med å gi henne fast plass i bystyret.

Toril Fiskerstrand (H) ble med skjult mikrofon fra NRK-journalist uthengt for å være rasist. Nå er hun etter all sannsynlighet kumulert inn av velgerne.

Fiskerstrand sto oppført på ukumulert plass på Høyres liste. At hun nå kommer inn som bystyrerepresentant for Oslo Høyre, betyr at hun er blant de seks ukumulerte på lista med flest personlige stemmer.”I prinsippet kan det være nok med én stemme, siden alle bak de ti forhåndskumulerte stiller likt. Men jeg er ikke i tvil om at Toril har fått mange sympatistemmer etter rasismebeskyldningene hun ble utsatt for fra NRK,” sier leder for Oslo Høyre, Michael Tetzschner til Journalisten.no Fiskerstrand selv er overrasket over å ha blitt valgt inn, etter de negative presseoppslagene. ”Jeg har nok fått noen stemmer fra folk som trodde jeg mente det jeg sa. Og det er litt leit, men jeg håper de fleste som stemte på meg gjorde det fordi de skjønte hva jeg egentlig ville si,” sier Fiskerstrand.