Ufrivillige ekteskap

Far og onkel mistenkt for å arrangere tvangsekteskap

Faren (46) og onkelen (32) av marokkanske opprinnelse ble lørdag pågrepet mistenkt for å forsøke å tvangsgifte en 21-årig kvinne. De ble siktet for frihetsberøvelse.

Det var kvinnen selv som meldte fra til politiet. Hun forteller at hun er blitt holdt igjen mot sin vilje i en leilighet i Oslo. Kvinnen frykter at hun ville bli tatt med ut av landet og giftet bort mot sin vilje. Politiet mener det foreligger trusler som tyder på at dette kunne skje, skriver VG Nett.

Etter avhørene ble både faren og onkelen løslatt, da vilkårene for å holde dem i varetekt ikke var tilstede. Saken er under etterforskning, og derfor vil ikke politiet uttale seg, men de bekrefter at de to mennene skal ha opptrådt svært truende.

Kvinnen er vokst opp i Norge, og bor for seg selv i en bygård i Oslo, der faren og onkelen bor i en bygård like ved.