Politikk

En helt sann Norgeshistorie

Svenske medier har oppdaget at Norge finansierer konservative skoler i Pakistan, noe de finner både komisk og naivt: ”Norge skickar biståndsmiljoner till Pakistans ökända koranskolor, madrasas. En alldeles sann Norgehistoria.”

Sydsvenskan finner det både komisk og naivt at den norske regjeringen økonomisk støtter koranskoler i Pakistan for å fremme religiøs toleranse og skape dialog.De påpeker at de pakistanske koranskolenes kopling til religiøs ekstremisme og terrorisme er velkjent:

”Talibanrörelsen, som hösten 1994 inledde sin erövring av Afghanistan, rekryterade till stor del sina soldater bland afghanska studerande vid Pakistans koranskolor. Tre av de fyra självmordsbombarna i London den 7 juli 2005 hade besökt koranskolor i Pakistan.”

Videre påpekes det at 5 – 6 millioner norske kroner ikke er de store summene – i vår målestokk, men i Pakistan er dette er penger som kan benyttes til mye galt:

”Men när det gäller att indoktrinera barn och förvandla dem till presumtiva självmordsbombare finns det knappast några mer kostnadseffektiva inrättningar än dessa pakistanska madrasas.”

Selv om det uttrykkes forståelse med ønsket om å fremme dialog ”i disse tider med tiltagende motsetninger med religiøst fortegn”, og at den norske regjeringen ikke er den eneste som sliter med spørsmålet om hvordan dette skal foregå, så mener Sydsvenskan at den norske regjeringen muligens er den mest naive. Deretter påpekes det at Norge også var den første som sendte penger til palistanske Hamas. Og de virker ikke særlig lystne på at Sverige skal følge Norges strategi verken i disse eller andre sentrale spørsmål:

”Det finns all anledning för Sverige att i dessa frågor studera vart Norge är på väg. Och sedan förslagsvis gå i motsatt riktning.”

Les artikkel i Sydsvenskan.se