Religiøse og politiske symboler

Avviste pasient fordi hun ikke brukte hijab

En britisk tannlege nektet å behandle en kvinnelig pasient fordi hun ikke brukte hijab. I tillegg til sin tannlegegjerning benytter han også anledningen til å misjonere for islam. Nå har han fått en kollegial advarsel for hijabkravet, men misjoneringen kan fortsette.

En kvinne hevder at den britiske muslimske tannlegen Omer Butt nektet å behandle hennes tannpine fordi hun ikke var tildekket etter islams regler. Selv hevder Butt at han ikke nektet henne behandling, men at han ”høflig anmodet henne om å bruke hijab under behandlingen.” Butt har videre innrømmet at han oppfordrer muslimske kvinner til å følge islams regler, som for eksempel å dekke seg til. Han skal også ha en billigere pris for kvinner som er ”riktig antrukket”, for å oppmuntre dem til å innordne seg islam.

Saken ble i forrige uke behandlet av Storbritannias Tannlegeforening som ga Butt en reprimande for å ha undergravd det offentliges tillit til tannlegeembetet, men han ble ikke fratatt retten til å praktisere, og kan altså fortsette sin sidebeskjeftigelse som misjonær, skriver Ekstrabladet.dk