Vold og overgrep

To småbarnsmødre fortsatt sporløst forsvunnet

Politiet leter fortsatt etter firebarnsmoren Belur Sardar (29), med iransk opprinnelse, og tobarnsmoren Thi Phuong Dung Tran Larsen (22), med vietnamesisk opprinnelse. Nå settes politihunder inn i søkene.

Firebarnsmoren Belur Sardar (29), med iransk opprinnelse, har vært savnet fra sitt hjem Mjøndalen utenfor Drammen siden 30. april. Men først en uke etter forsvinningen ble hun meldt savnet. De siste sikre spor etter Sardar er imidlertid tilbake til midten av mars. Politiet tror derimot ikke at Sardar forlot barna frivillig. En rekke avhør av hennes venner og familie gjør at politiet er nærmest sikre på at firebarnsmoren ikke forlot barna frivillig. Politiet jobber ut ifra at noe kriminelt kan ha skjedd. ”Vi syns det er veldig rart at vi ikke har noen sikre observasjoner etter 30. april. Det er ingen som har hatt kontakt med henne,” sa lensmann Øyvind Aas på Nedre Eiker lensmannskontor.

Også tobarnsmoren Thi Phuong Dung Tran Larsen (22), er forsvunnet. Hun har vært savnet fra sitt hjem i Laksevåg utenfor Bergen siden 14. juli. Tran Larsen forsvant kort tid etter at hun fødte sitt andre barn. I likhet med Sardar ble hun først en uke etter forsvinningen meldt savnet. De siste sikre spor etter Tran Larsen er fra 23. juni, og det var også siste gang hun brukte mobiltelefonen. ”At telefonen ikke har vært brukt etter 23. juni, synes vi er spesielt. Ikke minst fordi hun nettopp var kommet hjem med en nyfødt baby. Det ville da være naturlig å spre det glade budskapet,” uttrykte politiinspektør Svein Erik Krogvold i Hordaland politidistrikt til NTB. Politiet meldte i gårdagens nyheter at de jobber ut fra teorien om at hun er blitt drept.

Nå har politiet satt inn de to svenske politihundene Pirvi og Ruff etter de savnede, melder Dagbladet.no