Arbeid og utdanning

Suksess for jobbmesse for innvandrerkvinner

Egen jobbmesse for innvandrerkvinner i Danmark betegnes som en stor suksess. Kombinasjonen av jobb og integrering vektlegges.

For at få flere innvandrerkvinner i arbeid avholdt det danske Integreringsdepartementet sammen med analysefirmaet LG Insight en basar i Odense Congress Center i går. Omlag 40 virksomheter, foreninger og utdannelsesinstitusjoner fortalte kvinnene om deres muligheter i det danske samfunnet. Jobbmessen betegnes som en stor suksess, melder Fyens Stiftstidende.dk.
Omkring 350 ikke-vestlige innvandrerkvinner møtte, og langt de fleste var godt fornøyde. Messen ble åpnet av integreringsminister Rikke Hvilshøj (V) og Odenses borgmester Jan Boye (K), som fremhevet kombinasjonen av jobb og integrering. En av disse var Malaho Abdi (30) som mente det hadde vært en god og spennende dag. ”Fordi jeg har kunnet stille personlige spørgsmål de forskellige steder, og de har lyttet og hjulpet mig,” forklarte hun, og fortalte at hun hadde to søknadsskjemaer med seg hjem.Integreringskoordinator hos Dansk Supermarked, Simon Knudsen, redegjorde for arbeidsforholdene hos kjeden: ”For os handler det kort og godt om at give vores kunder en god service. Vi er ligeglade med vores medarbejders hårfarve, politiske overbevisning eller religiøse tilhørsforhold, og ikke mindst med, hvordan de går klædt i fritiden. Derfor er vi her i dag. På jagt efter mulige kommende medarbejdere,” fortalte Knudsen, og presiserte at det eneste ultimate kravet de har er at medarbeiderne kommuniserer med kundene og gir dem god service.

Hos Janus Integrator, som er et EU-prosjekt for integrering av flyktninger og innvandrere, var der stor tilfredshet med dagens «gevinst». ”Vores mål var 10 ansøgninger. Så 15 er helt vildt,” lød det lykkelig fra Plasicia Madsen og Hüsne Isler. Søknadene kom fra kvinner både fra land som Somalia, Uganda, Tanzania, Tyrkia, Russland og Thailand.