Islam

Islamist og antimuslim skaper politisk trøbbel

I Danmark skaper en slørkledd islamist problemer for Enhedslisten. I Nederland skaper en frafallen muslim problemer for arbeiderpartiet PvdA.

Slørkledde Asmaa Abdol-Hamid ble på forsommeren kandidat til det danske Folketinget for Enhedslisten. Enhedslisten, et politisk parti med likestillingens faner høyt hevet, omfavnet med dette en kvinne som bærer symbolet til en av verdens mest kvinneundertrykkende ideologier. Abdol-Hamid nekter dessuten å håndhilse på menn, hun er tatt i løgn i sitt forsøk på å komme på listen til Socialdemokratene (hun ble avvist på grunn av ekstremistiske holdninger), og den ene dagen er hun for dødsstraff og den neste dagen er hun mot dødsstraff. I tillegg samarbeider hun med den religionspolitiske organisasjonen Minhaj ul-Quran.
Men Enhedslisten avfeide alle innsigelsene, noe som velgerne ser ut til å straffe dem for. Før Asmaa Abdol-Hamid dukket opp, lå Enhedslisten stabilt over tre prosent, men siden er det kun gått nedover og i siste måling fra Megafon ligger partiet 1,6 prosent under sperregrensen.
”Enhedslisten er ved at udslette sig selv. De er for mudrede i deres kommunikation og efter Asmaa Abdol-Hamid er kommer til, har hun lavet så meget splittelse, at det er svært at se, hvad partiet står for,” sier Peter Mose, som er medforfatter til boken «Håndbog for statsministre», som handler om politisk ledelse, til Berlingske.dk.
Og mens islamisten Asmaa Abdol-Hamid skaper problemer i dansk politikk med sine holdninger, er det en annen, men med motsatt fortegn, som skaper politisk trøbbel i Nederland. Der har den 22 år gamle iranske flyktningen Efsan Jami hevdet at profeten Muhammed var en kriminell, og han har tatt initiativet til å danne en komité for frafalne muslimer, med stiftelsesdato 11. september.
Nederlandske muslimer liker ikke det syn Jami forfekter, og slett ikke at han vil danne et forum for frafalne muslimer i Nederland. Jami er blitt banket opp, truet på livet, bor på hemmelig sted og lever under politibeskyttelse. Nederlandsk politi vil ikke ha noe nytt drap på en islamkritiker. Men nå skjelver også det nederlandske arbeiderpartiet PvdA. De ønsker ikke lenger å ha han på sin liste, da de frykter at muslimer kan vende partiet ryggen, skriver Aftenposten.no

Du kan også lese en mer omfattende presentasjon av Efsan Jami hos danske Weekendavisen.dk