Æresdrap og æresrelatert vold

Fikk livstid for æresdrap

Far og onkel fikk livstid for æresdrapet på 20-årige iranskkurdiske Banaz Mahmod Babakir Agha.

Det var i januar i fjor at 20-årige iranskkurdiske Banaz Mahmod Babakir Agha sporløst forsvant. Politiet fryktet at hun var utsatt for et æresdrap, da hun i juni året før brøt ut av et arrangert ekteskap, og flyttet til Sør-London for å bo sammen med slektninger. Der fant hun seg en ny kjæreste, som familien ikke godtok. I slutten av april samme år fant politiet i Birmingham liket av Banaz i en koffert i et bolighus. Hun var blitt kvalt med skolisser. Faren, Mahmod Mahmod (52) og hans bror Ari Mahmod (51), ble dømt i Old Bailey Court i London for å ha bestilt drapet på 20-åringen. Ett av de sentrale bevisene i retten, var et videoopptak på en mobiltelefon som Banaz selv hadde gjort før sin død. Der forteller avdøde Banaz at hun er veldig redd etter at faren hadde prøvd å drepe henne. 20. juli kom straffutmålingen. Begge ble dømt til fengsel på livstid.

Les saken i Stavangeravisen.com