Kjønnslemlestelse

Dusør for tips om kjønnslemlestelse

Britisk politi går utradisjonelle veier i kampen mot kjønnslemlestelse.

Britisk politi tilbyr nå opp til 235.000 kroner i belønning for opplysninger som fører til pågripelse av personer som utfører kjønnslemlestelser.
”Vi ser ekstremt alvorlig på dette. Derfor går vi til det uvanlige steget og tilbyr en belønning for å oppmuntre folk til å hjelpe oss med å hindre at dette skjer, og med at de ansvarlige blir stilt for retten,” sier Jeffrey til NTB.
Halvparten av belønningene skal finansieres av politiet, mens det resterende betales av organisasjonen Waris Dirie Foundation, som er en organisasjon som oppkalt etter en supermodell som selv ble kjønnslemlestet i Somalia som barn, og som har stått frem og kjempet mot kjønnslemlestelse. I Storbritannia er strafferammen for de som blir funnet skyldig i å ha utført, arrangert eller organisert kjønnslemlestelser opptil 14 års fengsel. Les saken i Dagbladet.no