Æresdrap og æresrelatert vold

Æresdrap for retten i Italia

Hina Saleem (20) var født i Pakistan, men etter mange år i den norditalienske byen Brescia mente familien hun var blitt for vestlig. De ville ta henne til Pakistan for ekteskap. Hun sa nei, og ble drept.

Hina Saleem (20) var født i Pakistan, men etter mange år i den norditalienske byen Brescia brukte hun vestlige klær og sminke, hun jobbet som kelner – og hun hadde en italiensk kjæreste. Dette likte familien dårlig, og de prøvde å få henne til Pakistan for å gifte seg der. Hina nektet, og ble drept, melder BBC News

Politiet fant blod over hele rommet hennes, og i bakgården fant de Hina nedgravd. Hun hadde fått strupen skåret over. Påtalemyndigheten mener at det ble holdt familieråd og besluttet at hun skulle drepes. Forrige uke åpnet en kvinnelig jury saken, der Hinas far og tre mannlige slektninger er siktet for drapet.

På utsiden av rettslokalet demonstrerte pakistanske kvinner til fordel for offeret. De bar plakater der det stod «Vi er Hina». Blant demonstrantene var også den høyreorienterte politikeren og parlamentsmedlemmet Daniela Santanche som i fjor måtte ha politibeskyttelse etter å ha uttalt seg om muslimsk slør.

Hina er begravd på den muslimske delen på Vantiniano gravlund. Familien har tidligere gått til sak for å få henne begravd i Pakistan, men fikk ikke medhold i sitt ønske.