Religiøse og politiske symboler

Kvinner uten slør drepes på Gaza

”Islam kan overleve uten sløret. Islamismen kan ikke overleve uten sløret,” sier den franskiranske forfatteren Chahdortt Djavann

”Islam kan overleve uten sløret. Islamismen kan ikke overleve uten sløret,” sier den franskiranske forfatteren Chahdortt Djavann, som blant annet har skrevet boken Kast sløret. Hvordan sløret på den muslimske kvinnen er en spydspiss i islamiseringsprosesser i ulike deler av verden, inkludert Norge, ser vi nå de mest burleske utslag av på Gaza-stripen. Hamas skal ”frigjøre” det utarmede palestinske folket. De sprenger internettkafeer og bokhandlere i luften. Og de regelrett skyter og dreper kvinner som våger seg utendørs uten slør, melder Jyllands-Posten.dk. Hvilken avgjørende ideologiske rolle ”undertrykkelsesinstrumentet” sløret har for totalitære krefter som Hamas og den såkalt sofistikerte europeiske islamisten Tariq Ramadan er et hovedtema i den nye boken til HRS sin informasjonsleder Hege Storhaug, som planlegges utgitt til høsten.

Det er nesten ikke til å fatte at den norske regjeringen er blitt Hamas’ allierte. Det er nesten ikke til å fatte at vår regjeringen og toneangivende norske medier har klart å blunde for denne totalitære, antidemokratiske og voldelige bevegelsen, og at regjeringen endog aktivt har presset det internasjonale samfunnet til å støtte Hamas. Hans Rustad kommenterer det politiske spillet og sviket på Document.no, en kommentar som anbefales på det varmeste.