Vold og overgrep

Fire pakistanere henrettet for sex utenfor ekteskapet

En kvinne og tre menn i Pakistan måtte bøte med livet etter det stammens eldre menn betegner som "i samsvar med våre skikker og tradisjoner".

De lokale stammelederne i stammedomstolen i nordvestlige Pakistan dømte en kvinne og tre menn til døden på offentlig sted, fordi de var funnet skyldig i å ha hatt sex utenfor ekteskapet, melder NTB. Rundt 600 mennesker overvar henrettelsene på et åpent område i byen Bara i den konservative delen nordvest i Pakistan. Dødsdommene ble avsagt av et råd bestående av stammens eldre menn. ”Vi straffet dem i samsvar med våre skikker og tradisjoner. De var fulle, og kvinnen og hennes samboer tilsto at de drev med slikt for å skaffe penger til å betale gjeld”, sa rådets talsmann Haji Jan Gul til AFP. Ytterliggående islamister har satt i gang en omfattende kampanje mot såkalt «umoralsk oppførsel».