Integrering og integreringspolitikk

Iraner eller pakistaner som Mr. Gay Norway?

Årets homse kan bli Josef fra Iran, eller Kim med pakistansk blod i årene. Begge er med som rollemodell for andre homofile med oprinnelse fra andre land.

Nettsstedet for homofile, Gaysir.no, presenterer hvert år kandidatene som har blitt plukket ut til å gå videre i Mr Gay-konkurransen. Homser fra hele landet har meldt seg på, og interessen har aldri vært større enn i år. Blant deltagerne finner vi også en norskiraner og norskpakistaner.
Josef (18) er opprinnelig fra Iran. Nå vil han knuse mytene om at homser med innvandrerbakgrunn ikke tør å stikke seg frem. ”Grunnen er at jeg vil at andre med flerkulturell bakgrunn skal våge å vise seg frem. Jeg synes det er kjempesynd at homofile fra andre land ikke tør å vise seg frem og være stolte,” sier Josef til VG Nett.
En annen deltaker er Kim (23), som er halvt pakistansk: ”Jeg er med mest for moro skyld. Det at jeg er halvt norsk og halvt pakistansk er jo litt av grunnen til at jeg ble med. Hvis jeg ble med, så kunne det kanskje være lettere for andre homofile å være den de er,” sier han.

Lørdag 23. juni får vi svaret. Da vil det store finaleshowet finne sted på utestedet Latter på Aker Brygge i Oslo.