Islam

Imamer vil ikke spille fotball med prestekvinner

"Skulder mot skulder" het religionsdialogkonferansen, og der skulle det også spilles fotballkamp. Men imamene nektet prestene å ha kvinner på laget. Det var den kampen.

De kvinnelige imamene glimret med sitt fravær på helgens religionsdialogkonferanse, kalt «skulder mot skulder». Derimot deltok en rekke kvinnelige prester, og de skulle også delta i en planlagt fotballkamp. Men det var bare at imamene slett ikke ville være skulder mot skulder til de kvinnelige prestene, for det kunne jo føre til at det oppsto fysisk kontakt mellom partene.
I utgangspunktet hadde imamene vært skeptisk til en fotballkamp der kvinner også skulle delta, men de fikk i alle fall gjennom kravet sitt om at kvinnene måtte stille i (lang) genser og (lang) bukse. Men så var plutselig ikke det heller greit.
Kjersti Østland Tveit i Sagene menighet ble ikke spesielt overrasket over at imamene trakk seg, men hun ble svært opprørt over at Mellomkirkelig Råd ville kaste ut kvinnene og spille uten dem:
«At imamer nekter å spille fotball med prester er ingen nyhet. Men at Mellomkirkelig råd, når de får denne beskjeden likevel gjennomfører kampen uten kvinner… De lager et arrangement der de er med og diskriminerer kvinner. Så langt har likestillingen kommet i Den norske kirke,» sa en opprørt Østland Tveit til Vårt Land.no.

Lagkaptein for prestene, Trond Bakkevig, støttet Østland Tveit og trakk seg fra laget i protest. «Laget vil ikke være representativt for presteskapet i Den norske kirke,» sa Bakkevig.

Kampen ble til slutt avlyst. Så da kan vi vel konkludere med at religionsdialogkonferanse er ingen lek.