Islam

Human Etisk Forbund vil ha flere muslimer i TV

Human Etisk Forbund vil ha mer religion i det offentlige rom.

Pressesjef i Human Etisk Forbund (HEF), Jens Brun-Pedersen har fått nok av at stort sett bare det kristne livssynet blir prioritert på NRK, og han etterlyser derfor flere muslimer i TV-ruten, melder VG Nett.
”Skal de fortsette med å ukritisk spre det kristne budskap, må de også la andre komme til ordet. Det vil si at muslimer må få slippe til en gang i uken,” sier Brun-Pedersen.
Kringkastingssjef i NRK, Hans-Tore Bjerkaas, avviser at NRK ukritisk lar kristne komme til orde.
«Vi skal avspeile trosgrunnlaget i befolkningen – samtidig har vi en utfordring i forhold til nye religioner. Det kristne grunnlaget er blitt formidlet i så stor skala av historiske og kulturelle grunner”, forteller Bjerkaas.

Humanister, som organiserer seg i Human Etisk Forbund, kjemper for livssynsfrihet, som inkluderer retten til frihet fra religion. Det er noe oppsiktsvekkende at Human Etisk Forbund kjemper for mer religion i det offentlige rom.