Arbeid og utdanning

EU vil åpne grensene for arbeidere fra Afrika

Europas behov for arbeidskraft skal løses med arbeidsinnvandring fra Afrika. Når jobben er gjort, må de reise hjem igjen. Dette foreslår EUs justiskommisær.

EU-kommisjonen vil hente inn arbeidere med spesielle kvalifikasjoner fra Afrika for å møte behovet for arbeidskraft. Når jobben er slutt, må de dra, melder Klassekampen.no. Hvert år prøver om lag 300 000 innvandrere å ta seg inn i Europa på ulovlig vis, og spesielt utsatt er deler av spanskekysten der tusenvis av afrikanere ankommer i heller dårlige farkoster. For å stanse denne strømmen av ulovlige innvandrere, har EU nå blitt enige om å opprette en egen beredskapsstyrke for å møte den. Norge, som deltaker av Schengen-avtalen, skal også landet delta i denne styrken. Ifølge nyhetsbrevet EUobserver.com vil EUs justiskommisær Franco Frattini idag legge fram en plan for å åpne EU-grensene for arbeidere fra Afrika. Grensene skal åpnes for de som kan utføre de arbeidsoppgavene EU-land vil ha utført. Når arbeidet er gjort skal de tilbake igjen.

På nåværende tidspunkt antas det at mellom fem og sju millioner innvandrere oppholder seg ulovlig i Europa. 87 prosent av disse er ikke utdannet og kan således ikke møte EU-landenes behov på arbeidsmarkedet. «If Europe does not get its act together, it will run into enormous problems,» sier en EU representant til EU Observer.