Arbeid og utdanning

Arbeidsministeren vil ha smarte innvandrere

Vil gjøre det enklere for velutdannede innvandrere å få arbeidstillatelse i Norge.

Det er mangel på ingeniører og andre spesialister i Norge, derfor ønsker arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) nye regler for arbeidsinnvandring av høyt utdannede til landet, melder Nettavisen.no.
Regelendringen, som går ut på at norske ambassader i utlandet skal kunne innvilge arbeidstillatelse samt gi arbeidstakeren mulighet til å jobbe mens søknaden blir behandlet, kan allerede finne sted før jul. Internasjonale bedrifter kan overflytte arbeidskraft til Norge for ett år.

Da gjenstår det å se om Hanssen følger Danmark på dette området, der nettopp innstramningene i familiegjenforeningspolitikken har medført at flere personer nå kommer til Danmark for arbeid eller studier, mens de før kom som (passiv) ektefelle.