Islam

Stor interesse for Naser Khader i USA

I USA fremstår den danske politikeren Naser Khader som selve symbolet både mot selvsensur og radikale muslimer.

Den danske politikeren og initiativtakeren til ‘Demokratiske muslimer’, Naser Khader, besøker nå USA, der han fremstår som et symbol på kampen mot både selvsensur og radikale muslimer, melder Jyllands-Posten.dk.
En TV-dokumentar om moderate og radikale muslimer som Khader deltok i, er blitt holdt tilbake på grunn av selvsensur. Dette er det mange som reagerer på, nå også i USA.
I dokumentaren medvirket blant annet avdøde imam Abu Laban, den danske Guantanamofangen Slimane Hajd , samt den nylig terrordømte Said Mansour, som alle kom med markante angrep på moderate muslimer. Det heter fra Slimane Hajd Abderrahmane at den muslim, som deltar i demokratiet er en frafallen muslim, da det kun er Allah som kan regjere.
En frafallen muslim er, ifølge fortolkning av islam, dødsdømt.

Washington Times skrev den 13. april en leder med tittelen ”En hyllest til moderate muslimer”, der mange forlanger at TV-dokumentaren ikke sensureres bort. Lederen beskriver Naser Khader som dokumentarens absolutte hovedperson, som på urimelig vis har betalt en høy personlig pris for at delta aktivt i det danske demokrati.