Islam

Nå kommer burqinien

Hvordan få en burka til å bli en bikini? Det er bare å konstruere en burqini. I resten av verden kalles den dykkerdrakt.

Strenge kleskodekser i islam gjør det ikke enkelt å kunne delta på alle typer aktiviteter. Med dette som bakteppe, og ikke minst relatert til at det er et stort marked – om lag 650 millioner kvinner praktiserer islam, lanseres nå en blanding av bikini og burqa, ved navn burqini.

Burqinien en heldekkende badedrakt spesiallaget for muslimske kvinner.
Det heter at burginien både er vanntett, dekkende og lett, noe som gjør at muslimske kvinner kan kle seg anstendig samtidig som de har klær som er konkurransedyktige i forbindelse med svømmekonkurranser, melder NA24.no

I Norge er kanskje dette plagget like godt kjent som dykkerdrakt – men det har jo et betydelig mindre marked.