Integrering og integreringspolitikk

Mental burka

Document.no tester den mentale burkaen.

NRKs «Sånn er livet» hadde fire muslimske jenter i studio, tre av dem var med i Pakistans studentforeningen. De var det vi i kristen sammenheng ville kalt dydsmønstre: overbevist om at de var frigjorte og selvstendige.
Likestilling? – Det er mannen som må likestilles, mente de. (Underforstått: Han er underlegen).
Når der kom til vanskelige punkt, til knuter, så som muslimske kvinners overrepresentasjon på krisesentrene, ble svarene svevende. Dette visste de for lite om. Det samme gjaldt koranens bud om at mannen kan slå kona hvis hun er oppsetsig. De kjente ikke til at det sto noe slikt, til tross for at de stadig sa om andre at de visste for lite om islam til å uttale seg, skriver Hans Rustad.

Les hele «testen» hos Document.no