Ytringsfrihet

Europa endrer kulturell identitet

Hallgrim Berg hevder at Vesten står under et voldsomt kulturelt press fra den islamske verden, og at Europa og Norge er inne i en utvikling som muligens vil føre til en kolonisering og islamisering av deres samfunn. Hve mener sosiologiprofessor Sigurd Skirbekk ved Universitetet i Oslo om dette?

Politikeren, historikeren og forfatteren Hallgrim Berg kom nylig ut med boken «Amerika-brevet: Europa i fare». Boken har skapt heftig debatt. Berg hevder at Vesten står under et voldsomt kulturelt press fra den islamske verden, og at Europa og Norge er inne i en utvikling som muligens vil føre til en kolonisering og islamisering av deres samfunn. Norge IDAG snakket med sosiologiprofessor Sigurd Skirbekk ved Universitetet i Oslo om hvilke tanker han gjør seg.