Religiøse og politiske symboler

Anmeldt for å ha nektet å kjøre kvinne i burka

En bussjåfør i Malmö er politianmeldt og suspendert etter at han prøvde å nekte å ta med en kvinne i burka. Sjåførens motiv skal ha vært sikkerhet – han kunne ikke identifisere personen bak kledningen.

Kvinnen gikk likevel om bord i bussen etter at sjåføren truet med å tilkalle politiet. Fra bakerst plass i bussen ringte kvinnen selv politiet. ”Jeg kommer jo inn på kino med burka, hvorfor kan jeg ikke kjøre buss?” sier den 22 år gamle kvinnen.
Busselskapet gir kvinnen full støtte. Alle skal kunne ta bussen, uansett om de kan identifiseres eller ei, sier sjåførens arbeidsgiver til Sydsvenskan.se

Vi stiller oss tvilende til arbeidsgivers påstand. Menn maskert med eksempelvis finlandshette, ville nok blitt møtt med avvisning grunnet sikkerhet, og antakelig med full støtte fra arbeidsgiver.