Ytringsfrihet

TV 2 vil ikke la seg kneble av Raja

Advokat Abid Q. Raja liker ikke programmet Holmgang på TV 2 under ledelse av Oddvar Stenstrøm, og krever programlederen fjernet. Dagbladet følger opp med å fremstille Raja som "et muslimsk offer" for det såkalte demokratiunderskuddet i TV 2. Sjefen i TV 2 sier at han har begrenset sympati for en som krever programlederens hode på et fat.

HRS skrev i går om advokat Abid Q. Rajas gave – frekkhetenes nådegave. For Raja liker ikke programmet Holmgang på TV2 under ledelse av Oddvar Stenstrøm, og krever programlederen fjernet.
– Jeg er den mest brukte minoritetsrepresentanten i Norge
I dag følger Dagbladet opp, der de over hele førstesiden lar Raja fremstå som «et muslimsk offer», med hovedbudskapet at Stenstrøm ikke vil møte Raja til debatt. Under overskriften «Demokratiunderskudd» heter det i Dagbladet:
Det som er det nye nå er at alle vil ha debatt, men at Oddvar Stenstrøm fortsatt ikke vil møte. Hvorfor tør han ikke å debattere innholdet i sine egne debattprogrammmer? Det viser et demokratiunderskudd i TV2. De forsøker å hevde at jeg hindrer ytringsfriheten, men det er Stenstrøm som gjør det. Hva er det han har å skjule? Hva er det han er redd for?, sier Raja.
Han påpeker at han ikke har blitt invitert til å stille på Holmgang etter at han skrev debattinnlegget i VG:
Det sier litt om sensuren de driver med når jeg ikke har vært invitert til programmet siden 2004. Er ikke det å hindre ytringsfriheten? De sier at det jeg mener er helt uviktig, men jeg tør å påstå at jeg den meste brukte minoritetsrepresenanten i Norge. Det er ikke annet enn udemokratisk. Stenstrøm lager de spissede vinklene, men selv føler han seg hevet over den offentlige debatt. Og kom ikke her og si at han ikke er med i utvelgelsen av debattdeltakerne, sier Raja.
Raja stopper andre minoritetsstemmer Det mest fantastiske med Dagbladets oppslag er at de unngår sakens kjerne, nemlig at det er Rajas fremgangsmåte som knebler av ytringsfriheten som TV 2 og forhåpentligvis flere andre medier reagerer på, da han forsøkte å styre TV 2 i sammensetting av panelet i en debatt i Holmgang i 2004. Raja prøvde også å påvirke andre deltakere i debatten til å trekke seg, og klarte det til dels ved at daværende talsperson for World Islamic Mission Amber Khan trakk seg fra den nevnte debatten. Redaksjonen i TV 2 var rystet over Rajas fremgansmåte. Bedre blir det heller ikke av at den samme Raja også kritiserer TV 2 for ikke å la muslimske kvinner slippe til.
Nekter å møte Hege Storhaug
Vel så interessant er det at HRS er kjent med at det er flere redaksjoner i Norge som har opplevd det samme fra Abid Raja og hans likemenn. Flere ganger har informasjonsleder i HRS, Hege Storhaug, blitt invitert til debatter, som er blitt stoppet fordi Raja og andre muslimske talspersoner har nektet å stille i debatt med Storhaug. Kanskje noen redaksjoner burde bekrefte dette i offentligheten? Så langt vi kjenner til er det bare én person, utover den overnenvnte episoden i TV 2, som har hevet seg over disse muslimske selvoppnevnte talsmennenes forsøk på knebling av offentlige debatter: Det er Per Ståle Lønning som programleder i 17:30 på P4. Han inviterte Storhaug og prøvde å få en muslimsk motdebattant – alle nektet. Lønning valgte å la Storhaug slippe til alene, og selv blåste Lønning de muslimske talsmennene sine forsøk på å stanse debatten.
Raja og Dagbladet bruker samme teknikk

Forøvrig er det nesten patetisk at Dagbladet blåser opp på førstesiden at Stenstrøm ikke vil møte Raja. I september i fjor kritiserte HRS en lederartikkel i Dagbladet. Dagsnytt 18 ønsket debatt – men Dagbladet ville ikke stille opp. Resultatet: debatten ble dessverre avlyst.