Islam

Fengsel og bøter for å vitse om islam

Både sjefsredaktøren og en journalist i det marokkanske nyhetsmagasinet Nichane har fått en dom på tre års betinget fengsel og bøter på flere tusen euro, for å ha fornærmet islam.

Det var en ti-siders artikkel, med tittelen «Hvordan Marokko vitser om sex, politikk og religion», som utløste den voldsomme reaksjonen. Artikkelen var et forsøk på å si noe om hvordan den folkelige marokkanske humoren påvirker samfunnet. Men den så altså ut til å mangle, i alle fall hos landets lederskap. Kort tid etter at artikkelen var publisert, ble avisen forbudt – av statsministeren.

Ifølge Dagbladet.no er det minst tre ting man ikke kan skrive noe ufordelaktig om i det arabiske landet: Islam, konflikten i Vest-Sahara og kongehuset. De to journalistene kritiseres for å ha fornærmet nasjonen og religionen, noen kaller dem frafalne og sender dem dødstrusler.

Les hele artikkelen i Dagbladet.no